Bernadetta Ciesek, Dyskursy dyskryminacji i tolerancji w przestrzeni publicznej współczesnej Polski (wartości, postawy, strategie), Katowice: Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2018, 276 s. - Steciąg, Magdalena (Stylistyka, 2020)
Artykuł recenzyjny