Sentence Fragments in the NBC Nightly News: A Grammatical Analysis - Bosch, James Vanden (Stylistyka, 2002)
Artykuł przedstawia analizę nagrania trzech programów „Wiadomości wieczornych" NBC, prowadzonych przez dziennikarza Toma Brokaw. W programach wykryto wiele fragmentów zdań pełniących różne m.in. delimitacyjne funkcje. W artykule wymieniono i opisano występujące w programach fragmenty, zwracając szczególną uwagę na frazy kompletne - typ o największej frekwencji w analizowanych tekstach. Autor proponuje podjąć dalsze badania w celu określenia na ile fragmenty zdań rozpowszechnione są w in[1]nych programach informacyjnych amerykańskich i zagranicznych.