The Czech Republic as Reflected in Texts by Czechs Living in the USA - Jaklová, Alena; Junková, Bohumila (Stylistyka, 2004)
Obsahem prispvku je popis obrazu Cechu a Ćeske republiky, ktery je obsazen v textech muru a zen - krajanu a krajanek zijicich v USA. Materialovou bazi pro tento vyzkum była vybrana ćisla soućasnych cechoamerickych periodik, ćtmactideniku Ćeskoslovenske novi ny, ctmactideniku Hlas naroda/Voice of the Nation a Hl asy naroda/Voices of the Nation, mesićniku Hospodaf/Ćechoslovak, tydeniku Naśinec a ctrnactideniku Nedelnf Hlasatel/Czechoslovak Daily Herald, ktera vychazela v letech 2000 az 2002. Prispevek se na zakłade analyzovaneho materiału dale zabyva otazkou, jake diference existuji mezi maskulinnim a femininnim uzivanim jazyka, a zda je tedy możne definovat pojem muzsky a zensky jazykovy styl.