Kwestia narkotyków wserialu "Breaking Bad" - Osińska, Maja (Studia Krytyczne/Critical Studies, 2019)
Autorka w niniejszym tekście stara się przedstawić bliżej ogólną problematykę narkotyków, poprzez analizę treści popularnego amerykańskiego serialu Breaking Bad. Pragnie pokazać przy tym jak bardzo zmieniła się telewizja i gatunek serialu. W swojej pracy, autorka skupia się przede wszystkim na obecności narkotyków w serialu : jako nałogu niektórych postaci i jako biznesie na którym zarabia główny bohater. Dodatkowo postawy niektórych bohaterów serialu zostały poddane analizie, doszukując się motywów ich działania lub ukrytych słabości. Dla autorki ważna jest również kwestia fenomenu popularności serialu, dlatego też stara się przyjrzeć mu bliżej w niniejszej pracy.