ADAPTACJA ANALIZY PORTFOLIO NA POTRZEBY RYNKOWO ZORIENTOWANEGO ZARZĄDZANIA MIASTEM - Kauf, Sabina (Studia Miejskie, 2020)
Artykuł prezentuje adaptację analizy portfolio do diagnozy sytuacji rozwojowej obszarów miejskich. Opracowanie omawia kwestie możliwości adaptacji tej analizy przez zarządzających obszarami miejskimi. Wskazano także ograniczenia w jej wykorzystaniu.