ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ MIAST UKRAIŃSKICH W ŚWIETLE OPINII PUBLICZNEJ - PIDLISNYUK, Valentina; SOKOL, Lesia; STEFANOVSKA, Tetyana (Studia Miejskie, 2020)
W niniejszym artykule przedstawiono model kosztów systemu zarządzania środowiskowego jako narzędzia pomocnego miastom przy szacowaniu kosztów związanych z tym systemem, jak również przy podjęciu decyzji dotyczącej wdrożenia ISO 14001. Dzięki temu modelowi miasta mogą określić rzeczywiste koszty w odniesieniu do różnych grup, na które miasto ma wpływ, a które wpływają na środowisko naturalne.