KONCEPCJA KLASTRÓW TERYTORIALNYCH W ROZWOJU MIAST - PRZYBYŁA, Zbigniew (Studia Miejskie, 2020)
Celem artykułu jest prezentacja ogólnej koncepcji tzw. klastrów miejskich jako odmiany klastrów terytorialnych. Autor przedstawia specyfikę więzi sieciowych miast, uwzględniając proces ich powstawania, organizację i typologię.