Procesy suburbanizacji w Krakowskim Obszarze Funkcjonalnym - Harańczyk, Anna (Studia Miejskie, 2020)
Opracowanie przedstawia analizę procesów suburbanizacyjnych w Polsce. W części pierwszej zaprezentowano uwarunkowania i konsekwencje tego zjawiska. Druga część zawiera analizę procesów suburbanizacji w Krakowskim Obszarze Funkcjonalnym w latach 2005–2014.