Infrastruktura logistyczna masowych imprez sportowych na przykładzie pokazów jeździeckich - Wincewicz-Bosy, Marta (Studia Miejskie, 2020)
Imprezy masowe stanowią istotny element funkcjonowania współczesnych miast, a ich organizacja wymaga stworzenia właściwej infrastruktury spełniającej standardy wynikające z regulacji formalno-prawnych oraz związanych ze specyfiką branżową organizowanego przedsięwzięcia. Odpowiednia infrastruktura logistyczna stanowi podstawę kreowania systemu bezpieczeństwa przeprowadzanego przedsięwzięcia oraz w istotny sposób wpływa na poziom obsługi klienta (widza). Dlatego też celem niniejszego artykułu jest przedstawienie najważniejszych uwarunkowań w obszarze infrastruktury logistycznej związanych z organizacją i przeprowadzeniem imprezy masowej o charakterze sportowym i rozrywkowym, determinowanych specyfiką imprezy, jaką są pokazy jeździeckie, oraz wymogami formalnymi wynikającymi z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych.