Klaster miejski jako czynnik rozwoju zrównoważonego - Przybyła, Zbigniew; Przybyła, Zbigniew (Studia Miejskie, 2020)
Celem artykułu jest uzasadnienie roli tzw. klastrów miejskich w realizacji rozwoju zrównoważonego. Autor prezentuje kategorie klastra w kontekście proporcji i oddziaływania na ład zintegrowany. Przedstawia wybrane aspekty teorii i praktyk dotyczących rozwoju zrównoważonego miast.